Kansalaisaloite suden kannanhoidollisen metsästyksen aloittamiseksi

02.09.2020 09:30
susialoite

Kansalaisaloite suden kannanhoidollisen metsästyksen aloittamiseksi keräsi 26 000 nimeä ensimmäisenä päivänä
Aloite suden kannanhoidollisen metsästyksen aloittamisesta keräsi avauspäivänä 26 000 nimeä. Aloite avautui Kansalaisaloite.fi -verkkopalvelussa maanantaina, 31.8.2020.

Kansalaisaloitetta varten on kerättävä 50 000 allekirjoitusta puolen vuoden aikana, jotta aloite siirtyy eduskunnan käsittelyyn. Siten puolet minimimäärästä saavutettiin jo ensimmäisen päivän aikana. Tavoitetta ei kuitenkaan vielä ole saavutettu, joten jatketaan puhaltamista yhteen hiileen ja kerätään aloitteeseen lisää nimiä aktiivisesti myös tänään!

-Allekirjoitusten nopea kertyminen on osoitus siitä, että sudet ovat todellinen ongelma monelle suomalaiselle ja että monet kokevat nykyisen susitilanteen kestämättömäksi.  Kansalaisaloitteen tarkoitus onkin turvata sekä taajamissa että taajamien ulkopuolella asuvien ihmisten arki ja elinkeinot, mutta taata myös kotieläinten, tuotantoeläinten ja metsästyskoirien turvallisuus, toteaa Metsästäjäliiton toiminnanjohtaja Jaakko Silpola

Mukana kansalaisaloitteen tekemisessä ovat olleet Maa- ja metsätaloustuottajien järjestöt MTK ja SLC, Metsästäjäliitto ja monet metsästyskoirajärjestöt.

Miten allekirjoitan kansalaisaloitteen?

Aloitteen voi allekirjoittaa osoitteessa kansalaisaloite.fi sivuilla osoitteessa https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/7047.
Aloitteen allekirjoittamista varten tulee ensin tunnistautua sivuille. Tunnistautumisen jälkeen voi kannatusilmoituksen täyttää sähköisesti.

Voit myös tukea aloitetta tulostamalla lomakkeen paperimuodossa. Lomake tulee täyttää isoilla kirjaimilla ja se pitää allekirjoittaa. Paperilomake lähetetään Suomen Metsästäjäliittoon, osoitteeseen: Suomen Metsästäjäliitto, PL 91, 11101 Riihimäki.

Lisätietoja:

30.8. julkaistu tiedote: https://metsastajaliitto.fi/uutiset/kansalaisaloite-suden-kannanhoidollisen-metsastyksen-aloittamiseksi-avautunut

Metsästäjäliitto:
toiminnanjohtaja Jaakko Silpola, puh. 050 406 4836,
www.metsastajaliitto.fi/susi

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:
Kenttäjohtaja Timo Leskinen puh. 040 075 4235, timo.leskinenatmtk.fi

Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC:
Varapuheenjohtaja Mickel Nyström, puh. 040 775 5830, mickel.nystromatslc.fi

Suomen harmaahirvikoirajärjestö:
puheenjohtaja Jukka Immonen, puh. 040 836 9960, puheenjohtajaatshhj.info

Suomen Pystykorvajärjestö: